Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения за една Алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Темата доста се изроди. Наясно съм, че перфектна кола втора употреба не мога да си намеря, не съм си правил въобще подобна илюзия. Въпросът е, че в момента не намирам дори такава, която да е с по-малко проблеми. От Благоевград съм и изборът ми се свежда до тук и Дупница, поне засега. Все пак не търся каруца за 6000 лв, а такава за около 8000-9000 лв. Предполага се, че за тия пари би трябвало да си намеря що годе добра, а не такава, по която веднага след покупата да хвърля още 4000, защото Ви уверявам, че всички, които гледах, са точно такива.

Както казах и по-горе ... удряна кола вече имах веднъж (VW) и втори път не искам да купувам такава, затова съм и по-претенциозен в случая, ако въобще това може да се нарече претенция. Няма смисъл да си повтарям мненията по няколко пъти. Всеки има право на личен избор, какъвто и да е той.

Comment

156 читава за 8-9 реално няма
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
        156 читава за 8-9 реално няма
        Ами няма (а и не казах читава, а що годе добра), но цените тук и в Дупница са с таван до 7500 лв. ... по това можете да си направите сметка за какво става дума. Като имам време ще отскоча и до София ...

Comment

Ами ела до София пък.Ще планираш един уикенд, каксто му се казва сега
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred
            Ами ела до София пък.Ще планираш един уикенд, каксто му се казва сега
            Следва мисия "София"

Днес отново се прибрах с празни ръце след обиколка Благоевград - Дупница. Иначе цени народни ... от 7500 свалят на 6200

Дано в София имам повече късмет, че ...

Comment

Здравей Колега!
              Какво стана в Дупница, честно да ти кажа миналата година март месец и на мене ми се наложи да обикалям страната за да си купя Алфа 156. И в Дупница ходих, аз съм от морето, при нас цените са малко по-високи от вътрешността и аз обикалях. Ходих и в Свищов, Благоевград, Дупница. На Горубляне имаше доста коли но хубавите Алфи бяха скъпички. Харесах си една, беше по стегната и прежалих още някой друг лев, но не съжалявам. Видях и такива по 7500 - 7200, светеха им лампите на Air Bag-а, лъжеха че били намокрени и затова, дребни дефекти но дразнещи, а кои знае дали ако се наложи ще излезе и възглавницата.
              Преди да тръгна да си търся Алфа 156 аз имах такава 1.8 мотор, но я продадох, защото един балък много я хареса и му казах 10000 и той я купи.
              Беше 99 година 1.8 мотор, това което ми хареса на Горубляне беше 156 2.0 - 1997 година ноември - от първите 156-ци
              Но ми останаха очите, запазена, на 97000 км, - 8500 лв
              Не ми се даваха в началото, близо 2 години по-стара, но коренна разлика. Убиец.
              Да не говорим че после в сервиза където ми я обслужват искаха да ми я купят майсторите, но отказах.
              Така че поогледай се из Горубляне, може да ти изкочи някоя коятао да е 1 година по-старичка, но да е наистина кола а не да е някои трошляк.
              Успех с избора
              Алфа Ромео 156 2.0 Туин Спарк 98 г
              Алфа Ромео 156 1.8 Туин Спарк 99 г - бившата
              Алфа Ромео 146 1.6 Боксер 96 г - първата ми Алфа

Comment

Първоначално публикувано от nickalas
                Здравей Колега!
                Какво стана в Дупница, честно да ти кажа миналата година март месец и на мене ми се наложи да обикалям страната за да си купя Алфа 156. И в Дупница ходих, аз съм от морето, при нас цените са малко по-високи от вътрешността и аз обикалях. Ходих и в Свищов, Благоевград, Дупница. На Горубляне имаше доста коли но хубавите Алфи бяха скъпички. Харесах си една, беше по стегната и прежалих още някой друг лев, но не съжалявам. Видях и такива по 7500 - 7200, светеха им лампите на Air Bag-а, лъжеха че били намокрени и затова, дребни дефекти но дразнещи, а кои знае дали ако се наложи ще излезе и възглавницата.
                Преди да тръгна да си търся Алфа 156 аз имах такава 1.8 мотор, но я продадох, защото един балък много я хареса и му казах 10000 и той я купи.
                Беше 99 година 1.8 мотор, това което ми хареса на Горубляне беше 156 2.0 - 1997 година ноември - от първите 156-ци
                Но ми останаха очите, запазена, на 97000 км, - 8500 лв
                Не ми се даваха в началото, близо 2 години по-стара, но коренна разлика. Убиец.
                Да не говорим че после в сервиза където ми я обслужват искаха да ми я купят майсторите, но отказах.
                Така че поогледай се из Горубляне, може да ти изкочи някоя коятао да е 1 година по-старичка, но да е наистина кола а не да е някои трошляк.
                Успех с избора
                Аз и на Дупница не съм привърженик, ама нямам избор. Не се знае, все пак, откъде може да изкочи заек.
                Просто с всяка година става по-зле и по-зле. Преди 2 години, като купувах Бравата, поне имаше избор в Благоевград, но вече и тук липсва такъв. За София не съм се дигнал все още, защото тук имам познат, на който мога да я откарам за проверка и да не ме прецака. Ама другата седмица ще се ходи до София 100%, че вече ме заболяха краката да ходя пеш

Comment

Ела до Кюстендил , тук се радваме или поне радвахме на хубави 156ци за продан.Имаше една 2.0 в една авто къща стоя сумати време, а много ходеше.Сега гледам се е напълнило с алфи нов внос, ела ако трябва и ще помагам, имам си човек за диагностика, ходова част...пък и се познаваме, малък е града..Но тази 2.0 бе 99 год. , всички екстри без кожа и навигация, много готинки джантоци и май я дадоха за около 7 и нещо.На диагностика вс. си работеше нормално,без грешки, а ходовата част имаше само тампони за смяна..
                  настояща - BMW 3er
                  ex. Alfa Romeo 156 - 2006-2007
                  ex. Alfa Romeo 164 - 2000 - 2005

Comment

Днес харесах една Алфа 156 1.8, юни 98-а е. От 7800 ми я свалиха на 6800. Отвън и отвътре е просто като излезнала от завода.

Колата обаче има проблеми - на празен ход работи неравномерно (играят и оборотите), трака като дизел и като я изфорсирам се замисля.
                    По това, което съм чел във форума разбирам, че разрешаването на тези проблеми става със смяна на МПХ, смяна на вариатор и смяна на дебитомер. По последния проблем обаче, продавачът каза, че е сменявал дебитомер и е невъзможно да е от него ... да съм мислил друг вариант.

На диагтностика не можах да я мина, защото сервизът не работеше и остана за понеделник. Иначе я пробвах колата по главния път, направо лети! По дупки имаше леко прискърцване отпред вдясно.

Общо взето все често срещани неща при тия Алфи.

Та сега остава да се чудя до понеделник какво да правя. Парите й са добри, устройват ме, само се моля наистина проблемите й да са само това, защото не съм сигурен дали така ще се разрешат, та се надявам да вземете отношение дали съм на прав път и дали си заслужава да се занимавам с нея.

Comment

Това, че трака като дизел незнам майсторите да кажат, моята е ненормално тиха като загрее, чак по някой път си гледам обортомера дали работи дори и студена не е шумна и си работи равномерно.
                      156 1.8 TS

Comment

Първоначално публикувано от wwweb
                        Отвън и отвътре е просто като излезнала от завода.

Това не трябва да ти е критерий.
                        Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Първоначално публикувано от DanewRomeo
                          Първоначално публикувано от wwweb
                          Отвън и отвътре е просто като излезнала от завода.

Това не трябва да ти е критерий.
                          Така е, но ми хареса много и е единствената, при която няма да ми се наложи да правя нещо по външния вид или интериора, защото при всички останали, освен механични проблеми, имаха супер много външни и вътрешни забележки. Има си проблеми колата и се надявам утре да ми кажат цифра до 1000 лв., че да си я стегна и да си я карам с кеф. Поне цената, която ми даде продавача, е добра за мен, а и вече ми писна да съм без кола

Comment

Working...
                          X